מתכון לסלט קינואה

זה אורז?! זה פתיתים?! לא, זו קינואה! והאמת, שחוץ מקומץ טבעונים וצמחונים, אין הרבה אנשים שמכירים לעומק ואף באופן שטחי את הסגולות הקולינריות והבריאותיות המופלאות של הקינואה. רוב האנשים חושבים שבכלל מדובר באוכל לציפורים, או לבחורות שאוכלות כמו ציפור. חלק חושבים שזה סתם טרנד אופנתי ולא טעים במיוחד.

 

אז למה בעצם קינואה? למה כדאי לכם לנסות אם עוד לא ניסיתם ואיך הופכים את המאכל הזה לאכיל וטעים במיוחד? קודם כל, שתדעו, שקינואה אינה שייכת בכלל למשפחת הדגנים אלא למשפחת הסלקיים, כלומר היא נמצאת בחברה הטובה של הסלק ושל התרד, שהם כידוע טובים ובריאים לנו.

הגרגרים האלה, שבמבט ראשון נראים פשוט כמו, גרגרים, הם מקור מצוין לחלבון שלם כי הם כוללים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף, והם מעולים בשביל לתקן ולשקם רקמות. חוץ מזה, קינואה כוללת רמה גבוהה של מינרלים, היא מקור מצוין לוויטמינים כמו B2, מקור פנטסטי לנוגדי חמצון ונוגדי דלקת וגם כוללת כל מיני חומצות שומן חיוניות. בקיצור, אתם חייבים לתת לה צאנס. והנה לכם מתכון שיכול להיות התחלה של ידידות מופלאה בין הבטן שלכם לבין המאכל שמקורו באזור האנדים אשר בדרום אמריקה.

 

מתכון סלט קינואה שתמיד מצליח

קודם כל, מה אנחנו צריכים?

שתי כוסות של קינואה (מומלץ בחום של סוגת)

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר גם להחליף עם קשיו גרוסים, או אפילו בוטנים!)

חצי כוס חמוציות מיובשות (על זה אין מצב לוותר, בשום מצב שבעולם)

1 עגבניה גדולה, קצוצה דק-דק (ולא, אל תחפפו בדקדקנות, זה ישתלם לכם)

1 קישוא, קצוץ (כן, גם כן דק-דק)

שמן זית

מלח ופלפל לפי טעם (בתקווה שיש לכם טעם טוב)

ועכשיו, איך מכינים את סלט את הקינואה?

  1. נתחיל בזה שתשימו את הקינואה בסיר שיש בו כבר מים רותחים, שימו לב שהקינואה מכוסה לגמרי, כי אם היא לא, אז תוסיפו מים. עכשיו תמשיכו לבשל את הקינואה על להבה נמוכה במשך כעשר דקות עד שכל המים מתאדים והקינואה רכה. כדאי לטעום מדי פעם ולהעריך את מדד הרכות בפה. לא להיבהל מהטעם המשעמם – כי זו רק ההתחלה של המתכון. כשהקינואה עונה על ההגדרה של הרכות המתבקשת, מסירים את הסיר מהאש ומניחים אותו בצד. אל דאגה, אנחנו עוד נשוב אליו, וממש בקרוב.
  2. ועכשיו לחלק הטעים הומעניין באמת: בוזקים מעט שמן זית במחבת ולאחר שהעניינים מתחממים מטגנים / מערבבים את הקישוא ואת העגבנייה במשך כמה דקות. בשלב הבא מוסיפים לחגיגה הקולינרית גם את החמוציות, אגוזי המלך/קשיו וכמובן שסוף כל סוף גם את הקינואה. כל שנותר לכם עכשיו זה לתבל במלח ובפלפל על פי טעמכם האישי ולערבב את מעשה ידיכם. נראה לכם שהסלט מוכן וראוי למאכל? מצוין, עכשיו הזמן להסיר את המחבת מהאש!
  3. ולמשקיעים עד הסוף: אתם יכולים להגיש את מנת השנה שלכם עם נענע קצוצה, טחינה ולימון בצד.
  4. בתיאבון ורק בריאות!