אין כמו פרנץ טוסט חמים ומפנק לארוחת בוקר חורפית ביום שבת לאירוח חברים ומשפחה בבית. אנחנו במונייר בחרנו להוסיף לו שמנת חמוצה ואת רוטב פירות היער המפנק והסודי שלנו. כמה פשוט – ככה טעים!!

מרכיבים:

0.5 ליטר חלב

4 ביצים

100 ג' סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

10 פרוסות של לחמניות רכות ואווריריות

50 גר' חמאה

מרכיבים לרוטב פירות היער הסודי של מונייר:

500 ג' של סוכר

250 מ"ל (כוס פלסטיק חד"פ) של מים

250 ג' של פירות יער – עדיף אוכמניות כחולות (זה הכי טעים)

תפוח עץ חתוך ל4 – כולל הקליפה והגרעינים (חשוב מאד)

אופן ההכנה:

פרנץ' טוסט: מערבבים היטב את הביצים, סוכר, תמצית וניל, והחלב. מחממים במחבת טפלון את החמאה (זהירות שלא תשרף)… כשהחמאה חמה מספיגים את פרוסות הלחם בתערובת ומטגנים אותן עד להזהבה.

הרוטב הסודי של מונייר: מרתיחים את המרכיבים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 ד'. ולתת לתערובת להתקרר. לאחר שהרוטב קר להוציא את רבעי התפוח. אפשר לאחסן בצנצנת יבשה ונקיה במקרר.

מגישים את הלחם עם אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה, עם שמנת חמוצה ורוטב פירות היער הסודי שלנו.