מתכון לסלט פריקי

מרכיבים:

250 גרם פריקי ( חיטה )

מלפפון אחד גדול או שניים קטנים

2 עגבניות

חצי חבילת פטרוזיליה

לימון

זיתים שחורים איכותיים בלי גרעינים

2 יח’ של בצל ירוק

שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה :

יש לקחת את הלימון לגרד מעט ולשים בקערה קטנה בצד .

לאחר מכן לחתוך לחצי , לסחוט את הלימון ולשים בקערה נוספת בצד .

את מה שנשאר מהלימון יש לקחת ולשים בסיר עם 2 ליטר מים ומלח גס .

לאחר שהמים רותחים יש לשפוך את הפריקי ולבשל 15 דקות על אש קטנה

לאחר הבישול לסנן את הפריקי לזרוק את הלימון שנשאר ולשים בקערה גדולה.

יש להוסיף לקערה את המלפפון והעגבנייה חתוכים דק דק .

יש לקצוץ את הפטרוזיליה והבצל ירוק

ולהוסיף את הגרדת לימון והזיתים שחורים לתוך הקערה

רוטב לסלט :

מיץ לימון ( ששמרנו בקערה קטנה בהתחלה )

מלח

פלפל

שמן זית

בתאבון J