מתכון ל-30 לביבות בטטה וכרובית

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות או 1 גדולה חתוכות לקוביות
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
  • חצי שקית כרובית קפואה מבושלת
  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
  • 100 גרם קוואקר טחון דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מטבל טחינה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור על 150 מעלות ומפזרים את הכרובית הקפואה בתבנית במשך 25 דקות ונותנים לה להתקרר בצד.
  2. מעלים את הטמפרטורות התנור ל180 מעלות ומפזרים על תבנית קוביות בטטות ורצועות בצל סגול במשך 15 דקות.
  3. מטגנים בצלים לבנים קצוצים במחבת על להזהבה.
  4. לוקחים קערה ומוסיפים את כל הירקות המבושלים יחד עם חופן פטרוזיליה קצוצה, מוסיפים את הקוואקר והתבלינים, מערבבים ומצננים במקרר לחצי שעה.
  5. מוציאים את התערובת מהמקרר, לגלגל לכדורי פינג פונג, להניח בתבנית ולשטח אותם מעט.
  6. לחמם את הלביבות על 180 מעלות למשך 25 דקות.
  7. להגיש לצד מטבל טחינה.

 

מתכון ל25 לביבות ברוקולי ונענע

מרכיבים:

  • שקית ברוקולי קפואה
  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים
  • 200 גרם קוואקר טחון דק
  • חופן נענע קצוצה
  • כף גדושה אבקת שקדים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מטבל טחינה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור על 150 מעלות ומפזרים את הברוקולי הקפוא בתבנית במשך 25 דקות, קוצצים את הברוקולי ומשאירים לצינון.
  2. מטגנים בצלים לבנים קצוצים במחבת על להזהבה.
  3. לוקחים קערה ומוסיפים את כל הירקות המבושלים יחד עם חופן נענע קצוצה, מוסיפים את הקוואקר והתבלינים, מערבבים ומצננים במקרר לחצי שעה.
  4. מוציאים את התערובת מהמקרר, לגלגל לכדורי פינג פונג, להניח בתבנית ולשטח אותם מעט.
  5. לחמם את הלביבות על 180 מעלות למשך 25 דקות.
  6. להגיש לצד מטבל טחינה.