מתכון לבלינצ’ס גבינה וצימוקים

מצרכים:

 

לעלי הבלינצ’ס-

 

3 ביצים

1/2 כפית מלח

1 כוס מים (240 מ”ל)

1 כוס חלב (240 מ”ל)

3 כפות שמן (45 מ”ל)

1/2 1 –כוסות קמח (210 גר’)

 

למלית הגבינה והצימוקים-


500 גר’  גבינה לבנה 5%

90 גר’ סוכר (חצי כוס פחות כף)

כפית קינמון

100 גר’ צימוקים

 

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית, מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
להכנת הבלילה בבלנדר או מעבד מזון שמים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח מעבדים יחד עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים מהבלילה (כחצי מצקת), ומיד מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור הבלילה בשכבה אחידה, מטגנים כשתי דקות (לא הופכים לצד השני). מוציאים לצלחת, וממשיכים עם שאר הבלילה, משמנים את המחבת מידי פעם לפי הצורך.
מניחים בצד עד לקירור מלא.
מניחים כל בלינצ’ס על משטח העבודה שהצד העליון הוא הצד שלא טוגן, מניחים כף קדושה של המלית משאירים שולים רחבים, מגלגלים, מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר (עד יומיים-שלושה).
השף שלנו ממליץ לפני הגשה לטגן את הבלינצ’ס בחמאה ולזלף דבש או סירופ מייפל.