אם אתם משוגעים על המטבח ובישול הוא התשוקה שלכם בחיים, המאמר הזה הוא בשבילכם.

 

המטבח הישראלי נותן הרבה כבוד לירקות בכל תבשיל או מנה, במיוחד מאז שמגמת הטבעונות תפסה תאוצה והיום אין מסעדה שלא כוללת מנות עם שפע של ירקות בשלל צבעים וטעמים.

ידעתם שחיתוך הירקות יכול להשפיע על הטעמים והמרקמים של התבשיל כולו?

 

במיוחד עבורכם אספנו מספר שיטות חיתוך מקצועיות לירקות, בהשראת המטבח הצרפית הקלאסי.

כל שיטות החיתוך מתבצעות בקלות ובמהירות, והן ישדרגו את הטעמים של האוכל שלכם.

 

1. באטונאט Bâtonnet – חיתוך אורכי ירקות קשים ורכים (עם הקליפה או בלעדיה).

איך חותכים? מניחים את הירקות על קרש חיתוך וחותכים לפרוסות לאורכן כך שייווצרו חתיכות באורך 7-9 ס”מ וברוחב של 1 ס”מ. מתאים לצלחת הגשה, וטיגון או אפייה של ירקות.

2. ברנואז Brunoise– חיתוך לקוביות קטנות אשר מאיץ את תהליך בישול הירקות. מתאים למנות מהירות הכנה.

איך חותכים? קולפים את הירקות וחותכים לרצועות ולאחר מכן לקוביות בגודל של 1 ס”מ אורך ו-1 ס”מ רוחב. מתאים לרטבים, מרקים, סלטים ומנות לילדים.

3. אמנסֶה – Émincé חיתוך רוחבי דק של ירקות שמאפשר לשמור על צורתם המקורית.

איך חותכים? מניחים את הירקות לאורכם על קרש חיתוך, מורידים את הקצוות שלהם וחותכים פרוסות בעובי 2 – 0.5 ס”מ, לפי הצורך. מתאים לסלטים, תבשילים וקינוחים.

4. שיפונד – Chiffonade חיתוך ירקות עליים, כמו כרוב או תרד, לרצועות ארוכות ודקות.

איך חותכים? מניחים את עלי הירק אחד על גבי השני ומגלגלים עד ליצירת גליל דחוס. מניחים את הגליל שנוצר על קרש חיתוך וחותכים מהקצה שמרוחק מידכם עד לקצות אצבעותיכם. מתאים לסלטים ומתכוני אוכל מוקפץ.

5. השֶה Haché – חיתוך דק של ירקות עליים, בצל ושום כהכנה לבישול.

איך חותכים? מניחים את הירק על קרש חיתוך, אוחזים בו בידנו בקצה אחד, ובקצה השני מחזיקים סכין ארוכה וחדה. חותכים את הירק מהחלק המרוחק מידכם עד לקצות אצבעותינו בעובי הרצוי. מתאים לפשטידות, תבשילים ומאפים.

6. ג’וליאן Julienne – סוג נוסף של חיתוך לאורך שיוצר רצועות דקיקות של ירקות עבור מאכלים שונים שנועדו להכנה מהירה, כמו במטבח האסייתי.

איך חותכים? מניחים את הירקות על צידם על גבי הקרש, וחותכים לאורך לרצועות ארוכות. את הרצועות חותכים למקלות דקיקים. מתאים למוקפץ אסייתי, עיטור של מנות וסלטים טריים.

 

מגשי האירוח המוקפדים והמעוצבים של מונייר מלאים בירקות ופירות מהמובחרים והטריים שיש.

לכל מנה אנו בוחרים את הירקות המתאימים לה בטעמים, בצבעים וכמובן בחיתוכים.

כל אלו יוצרים מנות אלגנטיות, מדויקות שיהפכו את החגיגה שלכם לבלתי נשכחת.

מתכננים אירוע? הרמת כוסית? התקשרו עכשיו 072-2237705 ונשמח לעזור לכם לבחור

את מגשי האירוח המושלמים בשבילכם.