מתכון בסיסי להכנת סופגניות | קייטרינג חלבי מונייר מתכון בסיסי להכנת סופגניות | קייטרינג חלבי מונייר
****

מתכון בסיסי להכנת סופגניות

מתכון בסיסי להכנת סופגניות

 

 

החומרים הדרושים:

300 מ”ל חלב (כוס ורבע)

1350 גרם קמח (קילו ו350 גרם)

10 גרם מלח (כפית)

180 גרם סוכר (כוס)

3 ביצים

300 מ”ל מים (כוס ורבע)

100 גרם שמרים

גרידת לימון

ההכנה:

הכמות מספיקה ל-20 סופגניות גדולות או ל-40 מיני סופגניות.

מערבלים את כל החומרים לעיסת בצק וממנה יוצרים את הכדורים.

1.על מנת לא לזרז יתר על המידה את פעולת השמרים בבצק העשיר בשמרים יש להקפיד על שימוש בחומרי גלם קרים.

  1. בהכנת בצק הסופגניות מתקבלת לעתים תוצאה רכה ורטובה מדי. זוהי אינה טעות בכמויות, ועל כן הימנעו מלהוסיף עוד ועוד קמח. בצק הסופגניות אמור להיות רך ורטוב, להבטחת האווריריות הסופית.
  2. מומלץ להוסיף לבצק גרידת לימון/תפוז שתעניק ניחוח הדרי מרענן.
  3. כשהבצק מוכן, מומלץ לתת לו להתקרר במקרר כחצי שעה ורק לאחר מכן לכדרר לכדורים. זאת כיוון שבצק קר הוא ידידותי יותר למשתמש.
  4. מומלץ לא לקמח את הידיים יתר על המידה בזמן הכדרור. קימוח יתר יגרום לבצק לפתח קרום שיפריע לטיגון.
  5. יש לאפשר לבצק לתפוח על גבי נייר אפייה משומן ולא על מצע מקומח. כך נוח יותר להרים את הכדורים.

7.מומלץ לטגן את הסופגניות פעמיים מכל צד (להפוך באמצע הטיגון פעמיים) על מנת לקבל טיגון אחיד.

  1. אין צורך להחליף את השמן כל יום, אלא לסנן אותו ולהיפטר מן המשקעים שנשארים בתחתית קערת הסינון ולהמשיך ולטגן בו גם למחרת. מומלץ לזרוק לשמן חתיכת גזר כדי להאט את תהליך החמצון שלו.
  2. להזלפה מומלץ לעבוד עם מזרק זילף מקצועי. אם אין כזה בהישג יד מומלץ להשתמש בשק זילוף בעל צנתר קטן ומשונן או במזרק תרופות המיועד לשימוש בקרב תינוקות. את הזרקת הריבה יש לבצע רק אחרי שהסופגניות התקררו מעט לאחר הטיגון.
  3. אפשר להוסיף לאבקת הסוכר שבוזקים על הסופגנייה מעט סוכר וניל או אבקת קינמון. עדיף לבזוק את הסוכר על הסופגנייה מיד עם הוצאתה מהשמן.

 

ארבע אופציות למילוי הסופגניות:

  1. ריבת תות. לציפוי בוזקים אבקת סוכר.
  2. ריבת חלב . לציפוי טובלים את הסופגנייה במעט שוקולד חלב ולאחר מכן בקוקוס.
  3. מלבי. לציפוי טובלים את הסופגנייה בשוקולד לבן ולאחר מכן בפיסטוק טחון.
  4. שוקולד מריר. לציפוי טובלים בגנאש שוקולד מריר.

 

לשם הכנת מילוי המלבי ומילוי השוקולד המריר יש להכין קודם לכן קרם פטיסייר :

חומרים ל-650 גרם קרם:

שתי כוסות (480 מ”ל) חלב

5 כפות (50 גרם) קורונפלור

4 חלמונים

מקל וניל חצוי לאורכו

חצי כוס(100 גרם) סוכר

הכנת הקרם:

  1. ממיסים קורונפלור ברבע כוס חלב קר בתוך קערה. מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
  2. מחממים על האש את יתרת החלב עם וניל וסוכר, עד שהוא מגיע לסף רתיחה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב החם וממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת במטרפה או בכף עץ, עד שהקרם מסמיך מאד (בערך דקה).
  4. מעבירים את הקרם לכלי שטוח וגדול, ומכסים את פניו בניילון נצמד. שומרים במקרר עד השימוש.

 

להכנת מילוי שוקולד מריר: כשהקרם מוכן ועדיין חם , מוסיפים לסיר 100 גרם שוקולד מריר מומס.

 

להכנת מילוי המלבי: כשהקרם מוכן ועדיין חם, מוסיפים לסיר מי ורדים וגרנדין לפי הטעם.

 
צור קשר

חייגו: 03-6326032

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם







מעוניין לקבל דיוור

-->