מהו מקור האוכל אשר נקרא פינגר פוד?

ענף האירועים הוא ענף שהולך ומתפתח עם חלוף השנים

זה התחיל בקייטרינג של האולם, מנות שמוגשות ישירות לשולחן, המשיך בעמדות הגשה והגיע אל הטרנד החדש שכובש את הרחבה הלא הוא הפינגר פוד. לא מלכלך, אסתטי, מגוון ולא מכביד על הקיבה, אלו הם רק חלק מהמאפיינים ההופכים את סגנון ההגשה הזה למיוחד במינו.

מאז ומתמיד בעולם המערבי חונכנו לנימוסי שולחן כאשר לאכול עם הידיים נחשב לטאבו. לעומת זאת במזרח אכילה עם הידיים הנה מנהג מקובל ואכן מקור האוכל שנקרא פינגר פוד הוא במזרח שם מאכלים כמו סושי, מומו וכדומה, הם מאכלי רחוב אשר נהוג לאכול עם הידיים. בתרגום חופשי פירושן של צמד המילים הוא "אוכל אצבעות" כלומר, אוכל שאוכלים עם הידיים, סוג אוכל שהפך למאוד פופולרי בעולם המערבי ועל כן כבש גם את עולם הקולינריה.

איך המנות קיבלו את שמן המיוחד?

אם בעבר מנות קטנות אותן ניתן לאכול עם הידיים נחשבו למנות פתיחה, מתאבנים, כיום ישנן חברות קייטרינג רבות אשר מתמחות בהגשת מנות קטנות במשך כל הערב. מה זה אומר? שאם הורגלנו לצלחות גדולות ובחירה בין מגוון מנות עיקריות, תוספות עשירות ואינסוף מנות של סלטים, בעולם המיניאטורי האוכל יוגש במהלך כל הערב במנות קטנות על ידי מלצרים. בשיטת אירוח שכזו מן הסתם, אין צורך בסכו"ם או בשולחן, כל שכן העלויות יותר קטנות היות ומדובר במעין דוגמיות מעוצבות היטב. בדרך כלל האוכל שיוגש במהלך האירוע כולל הכל ואינו מוגבל אך ורק לאוכל אסייתי.

אוכל קטן אך מגוון

בין המאכלים המוגשים באירועים עם שירותי הסעדה ממוזערים ניתן למצוא גם כריכונים, קישים אישיים, חטיפים שונים, שיפודים מוקטנים וכן הלאה והתפריט אינו מוגבל. יחד עם זאת, מיותר לציין ששיטת הגשה שכזו אינה מתאימה לכל אחד בטח לא לחסידי הבשר אשר אירוע טוב מבחינתם הוא אירוע עם אוכל מכובד. על אף שהמנות המוגשות אינן גדולות אין זה אומר שלא נסעד לשובע היות ובשיטת הגשה שכזו קיים מגוון נרחב של סוגי מאכלים, למרות שהם קטנים והארוחה היא מעין ארוחת טעימות, במגשי אירוח מעוצבים הכוללת גם פינות הגשה שונות. לרוב למאכלים הקטנים נלווים גם קוקטיילים מיניאטוריים המעשירים את החוויה ומשאירים טעם של עוד.

האם שיטת ההסעדה המודרנית תתאים לכל אחד?

ישנם יתרונות רבים לסגנון כזה של הגשה בין היתר, היא מאוד דינמית ומשאירה את האורחים קלילים. בנוסף, המראה של האוכל מאוד אסתטי ומושך היות והמנות מעוצבות למשעי. יחד עם זאת, אוכל מהסוג הזה לא "תופס" בכל מקום ולא מתאים לכל אירוע ואף נחשב לשובר המוסכמות המקובלות. למרות זאת, זה ללא ספק נחמד להגיע לאירוע שמארגניו חשבו קצת מחוץ לקופסא במיוחד לאור העובדה, שרוב האירועים כיום מנוהלים על פי סכמה קבועה.

[fbcomments url="http://www.munier.co.il/%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%92%d7%a8-%d7%a4%d7%95%d7%93/" width="375" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]