חשיבותו של רישיון עסק מזון‎

בכדי שעסק בתחום המזון יוכל לפעול בצורה חוקית, בעליו חייבים לדאוג לקבלת רישיון עסק מזון.

הדרך לקבלת רישיון שכזה יכולה אומנם להיות דרך חתחתים הטומנת בחובה בירוקרטיה רבה – האור בקצה המנהרה מגיע בדמותן של חברות מקצועיות שונות אשר מציעות שירותי ליווי עסקים וכחלק מכך, בקיאות בתחום ובכוחן לסייע בקיצור התהליכים בדרך לקבלת הרישיון. בכדי לקבל רישיון שכזה, יש צורך לפנות למחלקות הרלוונטיות ברשות המקומית בה ממוקם העסק.

הדרך לקבלת הרישיון עוברת כמובן גם במשרד הבריאות, אשר צריך לאשר זאת אחרי בדיקות שאותו העסק אכן עומד בתנאים מחמירים ביותר. בתי העסק בתחום המזון הזקוקים לרישיון הם: מסעדות, אולמות אירועים, חברות קייטרינג, בתי קפה, מזנונים, סופרים, מכולות, מפעלים לייצור מזון מאפיות ובעצם כל עסק אחר אשר יש לו נגיעה כזאת או אחרת לתחום המזון.

החשיבות של קבלת רישיון עסק מזון

כידוע, תחום המזון הוא תחום רגיש מאוד ובמידה והוא לא מטופל בצורה הנכונה ותחזוקתו אינה עומדת בסטנדרטיים המחמירים ביותר, הוא עלול לגרום למחלות, טפילים שונים ובמקרים קיצוניים לסכנת חיים בפועל. בכדי למנוע מצבים שכאלו, משרד הבריאות מעמיד רשימת תקנות ותנאים שונים בהם עסק בתחום המזון חייב לעמוד בכדי לקבל רישיון עסק מזון בסופו של דבר.

בהליך הגשת הבקשה לקבלת רישיון, ייבחן בית העסק לעומק על ידי נציגים של משרד הבריאות על מנת לוודא שאותו העסק אכן עומד בתקנות אלו. רק במידה ובית העסק אכן עומד בכל רשימת התקנות הוא יוכל לקבל בסופו של דבר את הרישיון אשר יאפשר לו להתחיל ולפעול. חשוב לציין, שכאן לא נגמרת הביקורת על פעילות העסק, ובכל תקופת זמן יערכו בדיקות נוספות, אשר ייעודן לוודא שדרישות משרד הבריאות ממשיכות להיות מיושמות בצורה הטובה והאיכותית ביותר.

הקפדה על כשרות

קבלת תעודת כשרות והכשר הינה חלק אינטגרלי מניהול ופתיחת עסקי מזון בישראל. תעודת כשרות בהחלט מזרזת תהליכים ומעידה על המזון בעסק. חשוב להבין שהכשר בעסקים חלביים הוא איננו הכשר בעסקים בשריים:

הכשר בעסקים בשריים – ההכשר בעסקי הבשר הינו קשה ומורכב יותר ובעיקר בשל הפיקוח על השחיטה עצמה ועל הבשר, שהרי הוא מצריך עבודה גדולה יותר, ביקורת רחבה יותר ויותר שעות עבודה מאת הגוף המבקר.

הכשר בעסקים חלביים – מוצרי חלב היות ותהליך הייצור שלהם אינו מורכב כמו תהליך השחיטה ברור ופשוט לשים לב כי הוא יהיה יותר קל ויצריך פחות משאבים, מה שבהחלט יגרור תשלומים נמוכים יותר ותהליכים פשוטים.

הדרך לקבלת רישיון

כאמור, מסיבות מוצדקות, הדרך לקבלת רישיון עסק מזון הינה ארוכה ובמקרים רבים, בעל העסק יידרש לעשות שינויים רבים בדרך לקבלת הרישיון המיוחל. מהסיבה הזאת, ההמלצה היא להיעזר בשירותים של חברות מקצועיות בתחום, אשר בכוחן לקצר ולייעל את התהליכים בדרך לאותו הרישיון.

המאמר באדיבות ביוקאר יועצים המספקים שירותי ייעוץ בתחום המזון, ותמיכה בהוצאת רישיון עסק מזון למסעדות, עסקים וחברות בישראל.

[fbcomments url="http://www.munier.co.il/%d7%97%d7%a9%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%a8%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%95%d7%9f-%d7%a2%d7%a1%d7%a7-%d7%9e%d7%96%d7%95%d7%9f%e2%80%8e/" width="375" count="off" num="3" countmsg="wonderful comments!"]

כתיבת תגובה