פונץ

אחד הכוכבים מעל שולחנות האירוח במסיבות מדליקות במיוחד, הוא ללא ספק הפונץ’ – משקה אלכוהולי (יש גם גרסאות ללא אלכוהול, לילדים), המגיע באופן מסורתי בקערה גדולה ונמזג במצקת אל הכוסות. הוא מתאים למי שהולכים על קייטרינג חלבי באירוע שלהם והולך נפלא עם תפריט קליל והרבה “מינגלינג”.

בין אם תזמינו קייטרינג לאירועים במסיבה הפרטית שלכם או בין אם תבחרו במגשי אירוח עמוסים בפינגר פוד- פונץ’ טוב יהפוך את שולחן המשקאות שלכם מושקע ושמח.

מקור שם המשקה, “פונץ'”, מהמילה בהינדו “חמש”, וזאת – בשל ההכנה המסורתית של המשקה, מחמישה רכיבים, אלו הם:

  • מים
  • סוכר
  • אלכוהול
  • מיץ פירות (בדרך כלל מיץ אננס או מיץ לימון)
  • תבלינים

את הפונץ’ שלכם תוכלו להכין בגרסה שתתאים לכם – אספנו כמה רעיונות לפונץ’ שהאורחים שלכם לא יוכלו להפסיק לשתות – והנה הם לפניכם.

 

פונץ’ קייצי קר וכיפי

המצרכים

בקבוק אחד של יין אדום

שתי כוסות של פירות קיץ חתוכים

עשבי תיבול: נענע, טימין, או אחרים לפי טעמכם

סוכר לפי הטעם, בדרך כלל כארבע כפות

כחצי בקבוק מים – לא חובה (תלוי באחוזי האלכוהול הרצויים של הפונץ’)

איך מכינים?

הכינו את תערובת הפונץ’ לפחות שעתיים לפני המסיבה – חתכו את הפירות ועשבי התיבול והשרו אותם בנוזלי הפונץ’ במקרר על מנת שהפירות יספגו את טעמי הסוכר והאלכוהול שבנוזלים.

  1. לתוך קערה גדולה ורחבה, חתכו את כל הפירות. פירות מומלצים לפונץ’ קייצי וקריר הם: שזיפים, מלון, אגסים, ענבים, ועוד. נחמד להוסיף פירות טרופיים (אפשר גם משומרים) כמו ליצ’י
  2. מזגו את כל בקבוק היין אל קערת הפונץ’
  3. הוסיפו מים על פי אחוזי האלכוהול שתרצו בפונץ’ שלכם
  4. הוסיפו סוכר מומס במעט מים רותחים על פי הטעם (טעמו והוסיפו עד שתגיעו לטעם המושלם)
  5. קררו את הפונץ’ המוכן, לפחות שעתיים שלוש לפני המסיבה

פונץ’ חם ומפנק לאירועים בערבים הקרירים

את אותה גרסה של פונץ’ אפשר גם להכין כמשקה חמים שמחמם במיוחד את הבטן. הנה הדגשים:

  1. את הפונץ’ החם אנחנו מבשלים קלות, כשאת המשקאות האלכוהוליים מוסיפים בסוף על מנת למנוע התנדפות של האלכוהול
  2. בשל הנטייה של אלכוהול להתנדף – אפשר להשתמש ברום או להוסיף רום ליין, כדי להגיע לאחוזי אלכוהול גבוהים יותר
  3. בישול הפונץ’ מפזר ריחות נעימים בבית – לכן נהוג לבשל את הפונץ’ בסיר ללא מכסה
  4. את הפונץ’ החם ניתן בדרך כלל להגיש עם מקל קינמון או שתי קוביות של שוקולד מריר ואיכותי (לפחות 60% קקאו) – הניחו שתי קוביות שוקולד בכוס לפני שתמזגו את המשקה.